’Stay Away From Chuck’ det 1000:e laget

Don’t Fuck With Chuck‘ ville laget heta från början, men det fick de ändra på när Webbstjärnan och Skolledningen sagt sitt. ‘Stay Away From Chuck‘ blev då valet, ett lagnamn utan svordomar. Att  laget nu blev uppmärksammade även för att de var det 1000:e laget var lite roligare!

Webbstjärnan ville ha en telefonintervju med laget, och all publicitet är bra publicitet så jag föreslog en filmad intervju — det är ju mer läckert helt enkelt. Då visste jag inte att det var så bråttom! I all hast fick jag tag i en filmkamera och hittade killarna i laget och en elev som ville intervjua i korridoren precis när de skulle in på mattelektion. Vi fick 10 minuter förberedelse och inspelning, inte mer.

Kul att killarna är så målinriktade och seriösa med sitt tävlingsbidrag, det kan bero på att frågorna från Webbstjärnan var ganska ledande om just det här med tävlingen. Själva tävlingen brukar jag tona ner när jag pratar med eleverna, det viktiga är att delta — då vinner man nämligen gratis domännamn och webbhotell under ett år och det är viktigt för eleverna att få prova på att arbeta mot ett riktigt kommersiellt webhotell — tack till Loopia och Wopsa. De olika lagen jobbar ofta inte för att vinna någon tävling utan istället för att testa hemsidor inom en rad olika intresseområden (som eleverna väljer själva) och för att göra hemsidor åt UF-företag.

UPPDATERING! Nu har webbstjärnan uppdaterat sin blogg och lagt in intervjun :-)

Leave a Reply